News

,

CREEM I PROGRAMEM

Recull de propostes per a treballar Scratch i robòtica a tota l’escola, des d’infantil a 6è de Primària.

Aquestes eines ens permet treballar els següents aspectes:
  • Estructurar el pensament: l’Scratch, l’Scratchjr i el BeeBot, com a bons entorns de programació, ajuden a l’alumnat a fer seqüències lògiques tot seguint passos de programació i aprenent quin és l’ordre correcte dels blocs , o quins són imprescindibles per fer que el joc funcioni. 
  • Analitzar críticament sobre el que s’ha fet: Els nens i nenes estan constantment revisant el seu procés i revisant el que s’ha fet bé o malament. 
  • Interactuar amb els companys i companyes: Cada alumne crea el seu programa però estan constantment col·laborant amb els altres, tant per demanar ajuda com per oferir-la, d’aquesta manera augmenta la seva autonomia personal i l'”aprendre a aprendre”: L’intercanvi d’estratègies és constant i s’aconsegueix crear molt bon clima de treball i compromís amb el que s’està fent. 
  • Text instructiu: La finalitat del joc és ser jugat, per tant és important que estigui ben realitzat, però que estigui ben explicat té el mateix grau d’importància. Per aquest motiu els nens i nenes han d’escriure un text instructiu que sigui molt clar i que puguin entendre els més petits de l’escola.
  • Text narratiu: L’objectiu final del treball amb els BeeBots i l’Scratchjr és representar una senzilla història, ja sigui inventada pels nens i nenes, o bé un conte conegut per tots. Per tant, hauran d’identificar els protagonistes de la història, extreure’n la part essencial dels diàlegs, i reconèixer la línia temporal per procedir a la seva representació. La història ha d’estar ben explicada i representada, ja que, en ambdós casos serà compartida amb altres companys del centre, ja sigui mitjançant un vídeo, ja sigui mitjançant la tablet.

     

  • Implicació vers l’escola: Aquest projecte ens permet que l’alumnat de cicle superior tingui una actitud de servei cap els més petits, ja que creen pels altres amb tota la intenció d’ajudar-los en el seu aprenentatge. “Creem i programem” ens ajuda a crear un bon clima de convivència a l’escola.
CREEM I PROGRAMEM

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *